Fincsa-nindzsa

Tiramisu

2013. június 15. - fincsanindzsa

Férjem specialitása a tiramisu, szóval én még a konyha közelébe se megyek, ha ez készül. Maximum csak akkor, ha meg kell kóstolni. Ha igazán pro-k szeretnénk lenni, akkor készítsük saját magunk a babapiskótát az alábbi recept szerint: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/05/20/babapiskota_326

Hozzávalók

25dkg mascarpone sajt
10dkg kristálycukor
3 tojás
1 dl lefőzött kávé
kakaópor
fél dl rum
1 csomag babapiskóta

1_125.jpg

A tojássárgáját a cukor felével felverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojás fehérjét, majd a felvert tojás sárgájához adjuk. A kávét lefőzzük, és hozzáadjuk a rumot. A babapiskótákat egyesével belemártjuk, majd egy tálnak az aljába helyezzük egy sorba. Ha azt szeretnénk, hogy ne ázzon szét, akkor csak nagyon rövid ideig merítsük a rumos kávéba, és kiváló minőségű piskótát szerezzünk be.

2_82.jpg

Majd annyi krémet teszünk rá, hogy a babapiskótákat ellepje, és kakaóport szitálunk rá. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.

3_44.jpg

Hűtőbe tesszük fóliával lefedve, és egy napot állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

4_29.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr94864163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccvv 2013.06.17. 04:51:24

Üdv! Azt hiszem, ez egy kicsit 'markánsabb', mint az általam több forrásból összerakott "naeztutiautentikus".
Nekem 30 dkg piskóta, 50 dkg mascarpone kell, de csak 2 zacskó vaníliás cukor. A kávét tejjel a duplájára higítom és nem rumot, hanem mandulalikőrt teszek bele - az egyik cukrot ebbe keverem.

Jó étvágyat!

ccvv
süti beállítások módosítása