Fincsa-nindzsa

Sült oldalas paradicsomos-mézes kakukkfüves szósszal

2013. szeptember 23. - fincsanindzsa

Mivel drága kicsi kutyánk szinte minden időnk elveszi, ezért tényleg egyre kevesebb időm jut a főzésre, és még kevesebb a blogolásra. Ugyanis reggel és este is séta, és utána már csak az életben maradásért küzdök, nemhogy blogbejegyzéseket gyártok szorgosan. Mivel a kicsike egyre okosabb, és nyugodtabb, ezért aránylag könnyen tudtam időt szakítani a főzésre hétvégén. Kaptam egy kíváncsi „Apróséfet” a személyében, aki állandóan ott botladozott körülöttem, nézett kitartóan az „éhenhalok!” tekintetével, és minden egyes lehulló zöldséget a legnagyobb lelkesedéssel falt be, majd nyalta fel a konyhát. Kapott egy apró kis zugot, hogy ne legyen láb alatt, de mégiscsak a közelünkben legyen, ennek ellenére jobban érezte magát a „tűz közelében”.

Törekedtünk, hogy minél gyorsabban és minél több fogást összehozzunk, így megint párhuzamosan főztünk a férjemmel. Ő nyomta a húsos fogásokat szokás szerint, én pedig az édességet és a tészta vonalat képviseltem. A mai nap egyik remeke az oldalas volt, ami nemcsak sima fűszerezésű volt, hanem megbolondította a férjem egy fantasztikus paradicsomos szósszal is.

Hozzávalók: (2 személy részére)

kb. fél kiló oldalas (8 csonttal rendelkező darab)
2 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
1 kis konzerv paradicsompüré
kakukkfű
2ek. méz

Egy-egy szelet oldalast úgy vágjunk szét, hogy 2-2 csont legyen benne. A fokhagymát összezúzzuk és összekeverjük egy kevés olajjal. A húst sózzuk és borsozzuk, majd a fokhagymás olajjal kenjük be alaposan.

1_180.jpg

220 fokon készre sütjük, kb. 40 perc alatt.

Amikor megsült, akkor keverjük össze paradicsompürét, és a mézet. Ha lehetőségünk van, használjunk friss kakukkfüvet és 3-4 szálról szedjük le a leveleket és keverjük a mézes mixbe. Halmozzuk az oldalas tetejére a mixet és negyed órára visszatesszük a sütőbe.

2_130.jpg

3_86.jpg

Nagyon finom friss salátával is, de ha jobban szeretitek, hasábburgonyával is kiváló.

4_64.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr145527868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása