Fincsa-nindzsa

Tejszínes kukoricakrémleves

2013. december 17. - fincsanindzsa

Ezzel a recepttel már előrukkoltam korábban, de az egyik legnagyobb kedvencem, a fokhagyma- és sajtkrémleves mellett.

Szóval most akkor következzék a kukoricakrémleves. Egyszerűnek tűnik, de azért el lehet vele pepecselni egy órát. Ezt nem gondoltam volna. Ismét nem két tányérra való adagot adnék meg, hanem egy jóízű adagot, amiből nem egyszer, hanem legalább kétszer is jól lehet lakni :) A recept alapját „Chefparadé Sanya” adta, de vannak dolgok, amit hozzáadtam, elvettem, mert nem minden fűszert szerettem, amit javasolt.

Hozzávalók

2 konzerv kukorica
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kicsi burgonya
6dl főzőtejszín
1.2-1.5l víz

szerecsendió/bors
chillipaprika
1 ek. teavaj

A vöröshagymát apróra kockázom, a fokhagymát lezúzom és vajon lepirítom. A krumplit meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk és tovább pirítjuk a hagymával. Ha megpirult, öntsük fel kb. 1-2 deci vízzel és forraljuk fel.

Tegyük hozzá a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk meg alaposan és főzzük tovább. Ha szeretitek a chillit, akkor érdemes 2 kisebb paprikát belefőzni. Ha erősek vagytok, akkor mehet bele a magja is. Csak bátran! Rakhattok bele borsot is, bár nekem most a szerecsendió jobban bejött.

1_89.JPG

Adjuk hozzá a tejszín felét, majd forraljuk fel ismét. Az egyszerűség kedvéért, most turmixoljuk le botmixerrel, ugyanis ha az összes lé rajta van, már jóval nehezebb dolgunk lesz vele.

Ha összepépesítettük, öntsük rá a tejszínt és kb 1.2-1.5l vizet. Ha túl hígnak érezzük, akkor forraljuk fel, és addig főzzük, amíg a lé nagy része el nem fő. Ha szükséges ízesítsük tovább, ugyanis a tejszín elveszi a sós ízt.

 2_66.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr854892618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulminaator 2013.06.05. 04:55:30

Én is imádom a leveseket. El sem tudom képzelni az ebédet egy jó leves nélkül. És nem kell feltétlenül ennek húslevesnek lennie!!!!
Nekem például az egyik kedvencem (bárhol-bármikor-bármennyit-bármeddig!) a sime, mezei rántottleves! Simán, pirított zsemlekockával, vagy éppen buggyantott tojcival.. nyamiiii :)

És szeretem a mindenféle krémleveseket is! Naggggyyyon :)
süti beállítások módosítása