Fincsa-nindzsa

Tortilla leves

2014. január 21. - fincsanindzsa

Ismét egy hatalmas kihagyás történt a blogjegyezéseimben. Volt festés, ablakcsere, kutyasuli, miegymás, szóval elég elfoglalt voltam mostanában. Főzni volt időm, azonban a blogra nem tudtam megírni a posztokat. De hogy igazán könnyű legyen, a kutya a poszt írása közben még szórakoztat is. nyalogatja a gépet, dobálja rám a játékait, szóval kis kreatív a szentem :)

Most viszont egy olyan levest ajánlok a figyelmetekbe, ami az egyik legnagyobb kedvencem. Eléggé egzotikus, keleties fűszerekkel, de közben olyan mintha lenne egy kis mexikói beütése is a tortilla és a kukorica miatt. Sőt ehhez a leveshez, életemben először főztem húslevest is.

Hozzávalók

1,5l húsleves alaplé
8 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 kis doboz paradicsompüré
őrölt chilli vagy cayenne bors ízlés szerint
1ek. őrölt római kömény
1ek. őrölt koriander
2-3 babérlevél
só, bors

Feltétként:

1 doboz konzerv kukorica
½ főtt csirkemell
reszelt sajt
4-6 tortilla lap
petrezselyem
½ kaliforniai paprika

2_162.jpg

Ha nem húsleveskockából szeretnénk elkészíteni az alaplevet, akkor az alábbiak szerint vágjunk bele (legalábbis én így csináltam):

kb 1,5-2liter vízzel engedjünk fel egy lábost, pucoljunk meg néhány sárgarépát, fehérrépát, egy fej vöröshagymát, egy zellergumót, egy fél karalábét. Adjunk hozzá zellerzöldjét, egész borsot, sót, valamint helyezzünk bele egy fél csirkemellet.

7_22.jpg

Kb. 2 óra alatt főzzük meg. Felhasználás előtt szűrjük le a levet. Én még ennél nagyobb adagot főztem, hogy le tudjak fagyasztani néhány dobozzal az alapléből.

4_87.jpg

És végül, hogy is készül a leves?

A lilahagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze és olajon futtassuk meg. Ezután kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, szórjuk bele a fűszereket, a babérlevelet, majd az alaplé felével forraljuk fel. Ezután botmixerrel pürésítsük az egészet. (A babérlevelet ne felejtsük el kiszedni belőle!!!)

5_42.jpg

6_33.jpg

Utána öntsük hozzá a maradék alaplevet is és újra forraljuk fel. Végezetül a kis konzerv kukoricát és a szálakra szedett főtt csirkemellet keverjük a levesbe.

A tortillalap mindkét oldalát egy kevés olajon pirítsuk meg, majd vékony csíkokra szeljük fel. Tálalás előtt kockázzunk fel kaliforniai paprikát, reszeljünk sajtot, aprítsunk petrezselymet és a tortillacsíkokkal együtt szórjuk rá a levesbe, hogy felturbózzuk.

1_211.jpg

3_113.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr655772631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása