Fincsa-nindzsa

Tejszínes-csirkés tészta

2014. január 29. - fincsanindzsa

A tészta jöhet! Méghozzá minden mennyiségben. Lehet fánk, spagetti, pizza, aranygaluska. És most, hogy a konyhában festés volt, a polc lekerült, de vissza már nem, gondoltam nem kiszórom a régi tésztákat, hanem felhasználnom, hiszen nem pazarlunk. Benéztem a hűtőbe, mi is volt itthon, és annak megfelelően alkottam.

Hozzávalók

száraz tészta
20dkg cherry paradicsom
1 csirkemell
2-3dl tejszín
néhány szelet baconszalonna
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
zsiradék
szerecsendió

bazsalikom

A tésztát forró, sós vízben tegyünk fel főni, szigorúan a zacskón feltüntetett időtartamra. Különben fantasztikus ázott tésztát ehetünk. A pempős ételeket ráérünk később fogyasztani.

Egy kis kitérő, a pempős ételek kapcsán: gyerekkorom egyik kedvenc meséje a „Barborka és a likőrös bonbonok” voltak, melyet a kedvenc Nagymamám olvasott nekem sokat, aki már nem lehet közöttünk :(. Ha van kedvetek elolvasni, akkor itt találjátok: http://locskanapocska.blog.hu/2007/06/03/blabla2

Szóval vissza a főzéshez:

A hosszában négy részre vágott paradicsomot egy külön serpenyőben, tépkedett friss bazsalikommal nagy lángon pirítsuk meg pár perc alatt. Ha elkészült, akkor adjuk hozzá a tejszínes egyveleghez.

1_215.jpg

1 evőkanálnyi kókuszzsíron felfuttatom a zúzott fokhagymát és a felaprított vöröshagymát. Ezután beledobom és megpirítom a felkockázott, vagy vékony csíkokra szeletelt baconszalonnát és a kb. 1x1centis kockákra vágott csirkemellet is.  Ne felejtsük el megsózni!

2_165.jpg

3_116.jpg

Ha a hús fehér színt ölt, öntsük hozzá a tejszínt, szórjunk bele szerecsendiót, a legjobb, ha frissen reszelünk bele. Forraljuk fel. Feltétlenül kóstoljuk meg, és sózzuk meg, ha szükségesnek érezzük.

4_89.jpg

Inkább egy picit több tejszínt használjunk, ugyanis a tészta magába fogja szívni.

Fogyasztás előtt sok-sok parmezánt reszeljünk rá.

 5_44.jpg

Ha tovább szeretnénk „dúsítani”, szeletelhetünk bele párolt gombát is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr445783485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása