Talán egyszer használtam eddig narancslevet húshoz, sőt ott gránátalmával kombináltam. Isteni párosítás volt. Ezen a vonalon tovább haladva, gondoltam, hogy egy újabb párosítást is kipróbálhatnék, a hús-gomba-narancs / mandarin triumvirátusával.
Hozzávalók (2 személyre)
4 szelet karaj
15-20dkg gomba
3 mandarin leve
fél citrom leve
só
bors
1/2tk. pirospaprika
Egy kevés zsiradékon, nagy lángon 1-2 perc alatt pirítsuk meg a sózott-borsozott karaj mindkét oldalát, ezután szedjük ki egy tányérra. A maradék zsiradékon pirítsuk meg a felszeletelt gombát is.
Ha ezzel megvagyunk, akkor a sertésszeletet tegyük vissza a serpenyőbe, hintsük meg pirospaprikával – ne essünk túlzásokba, mert különben csak a paprika ízét fogjuk kiérezni. (Menet közben edényt kellett cserélnem ,ezért végül a húst és a gombát együtt is lefotóztam Nektek)
A facsart mandarin levét öntsük hozzá, és forraljuk fel. Mivel én annyira nem szeretem az ecetet, még a boreceteket sem, ezért egy fél citrom levét facsartam rá, hogy még pikánsabb legyen az ízhatás. Ha lusták vagyunk lefacsarni, akkor a kezünkkel a serpenyő felett úgy kivitelezhetjük ezt, hogy ne essen bele a mag, hogy a tenyerünkbe facsarjuk a citrom levét, és az ujjaink között eresztjük át a levet. A húst forgassuk meg, hogy alaposan átsüljön és frissen fogyasszuk.
Köretként rizst, vagy bulgurt ajánlanék, bár érdekes, szinte sosem eszem köretet a húshoz.