Fincsa-nindzsa

Pisztráng narancsos avokádósalsával

2014. április 05. - fincsanindzsa

A hal nálam az alapkelléke a főzésnek. Ahogy a nagyok is javasolják, azért heti 1-2 alkalommal kerül belőle az asztalra. Feltéve, amikor van időm főzni. Legutóbb a pisztránggal barátkoztam meg, bár némi fenntartásokkal kezelem, ugyanis elég szálkás jószág és nem lehet túl szépen megenni. Ezért ha lehet, inkább ezt a hétvégi magányomra tartogatom :)

Mindig gondban vagyok azzal, hogyan is lehetne egy picit megspékelni dolgokat, de most egy újabb szuper salátát találtam hozzá. Eleve a citrusfélék kiválóan illenek a halakhoz, így gondoltam valamilyen salsa jó kis párosítás lehet mellé.

A salátából jóval több készült, így azt gond nélkül 3-4 főre is szánhatjuk. Magában vacsorára is kiváló.

Hozzávalók (2 fő részére)

2 pisztráng (konyhakész)
2 avokádó
2 narancs
1 lime leve
1 fej lilahagyma
szőlőolaj vagy gránátalmaszósz
½  csokor petrezselyem
só, bors

A pisztrángot mossuk meg alaposan, sózzuk, borsozzuk alaposan, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük omlósra.

2_173.jpg

Közben: Vágjuk le a narancs héját, hámozzuk meg a lilahagymát, és kockázzuk fel őket. Az avokádót felezzük el, majd kaparjuk ki a húsát. Hogy ne barnuljon meg olyan gyorsan, dobjuk a salátába az avokádó magját is. A petrezselymet aprítsuk fel, és keverjük a salátához, majd a lime levét is facsarjuk rá. Forgassuk alaposan össze. Sózzuk meg egy picit ízlésünk szerint.

1_225.jpg

 

Tálalás előtt löttyintsünk rá gránátalmaszószt, vagy olaj olajjal, amit nagyon szeretünk. Nekem a gránátalmás a kedvencem! Ha még nem sikerült ilyet beszerezned, akkor a török élelmiszereket értékesítő boltokban meg tudjátok vásárolni.

3_124.jpg

A pisztrángról még melegen húzzuk le a bőrét, szedjük ki a gerincét – ezzel a szálkák nagyjától is megszabadulhatunk – majd kanalazzunk mellé salátát és fogyasszuk óvatosan, nehogy egy szálka akadjon a torkunkra.




A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr95882795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása