Fincsa-nindzsa

Sült lazac mediterrános paradicsomszósszal

2014. április 05. - fincsanindzsa

A lazac nálunk mindenféle kreációban előfordul, így most egy mediterrán verziót választottunk. Nem fogunk csalódást okozni ezzel sem, úgy érzem. Nemcsak kinézetre gusztusos, hanem nagyon kellemes pikáns íze van a citromlétől. Összefut a nyál a számba, ahogy szemezek vele. 

Hozzávalók (2főre)

30dkg lazacfilé
olivaolaj
4 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
bazsalikomlevél
petrezselyemlevél
mentalevél
fél citrom leve
só,bors

4_37.jpg

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A paradicsomot hámozzuk meg, a bazsalikom-, petrezselyem- és mentaleveleket aprítsuk fel ízlés szerinti mennyiségben, a fokhagymát zúzzuk össze, a vöröshagymát kockázzuk apróra.

A lazacszeleteket kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a bőrét ne húzzuk le; sózzuk, majd olivaolajon mindegyik oldalát megsütjük. A sütést a bőrös résszel kezdjük, és minden oldalát 1-1 percig sütjük, amíg szép rózsaszínné válik.

1_134.jpg

Ha megsült, a szedjük ki az olajból, majd húzzuk le a bőrét, helyezzük tepsibe, 8-10 percig süssük az előmelegített sütőben.

A visszamaradt olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk az aprított fűszernövényeket, majd a meghámozott és felkockázott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, végül a citromlével készre főzzük.

2_91.jpg

3_53.jpg

Héjában főtt burgonyával vagy bulgurral tálaljuk. Én többnyire magában fogyasztom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr34980024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása