Egy ideje tart már a diéta egyre szebb eredményekkel. A fincsi szénhidrátok helyett csupa nyers és friss zöldség, gyümölcs, valamint hal kerül az asztalra. Emellett a magvak, mint csemege, valamint a kókuszzsír, mint az olajakat helyettesítő zsiradék kerül az asztalra a halak sütésekor is (Én évek óta ezt használom, már nem is tágítanék tőle). Húst ezentúl nem serpenyőben, hanem sütőzacskóban fogom, így hozzáadott zsiradékot sem fog igényelni. Emellett sok-sok gyógyteát - csalán, diófalevél és zöld tea- fogyasztok méregtelenítésre. És persze a sport, masszázs és a szauna sem maradhat el.
A mai napon ez került a saláta mellett az asztalra:
Ciprus az igazi szívem csücske, finom kaják, kedves emberek, kiváló bulihelyek és mesés tájak. De maradjunk az ételeknél. Egy pár perc alatt összedobható különlegesség következik.
Ez a sajt az egyik nagy kedvencem, még anyukám kedveltette meg velem, amikor Cipruson lakott. Ezek a görögök/törökök tudnak valamit. Itthon grillsajtként lehet kapni, de a közismert neve: Halloumi. Egy kemény, grillezéshez kiváló kecske-, tehén- és juhtejből készített remekmű, ami 100grammban 321kalóriát tartalmaz, ám csak 4g szénhidrátot :) A sajtok többségével ellentétben, a grillrácsra kerülve nem olvad szét és folyik el. Többnyire salátába szoktam szeletelni, de nagyon finom áfonyalekvárral is. Nemcsak natúr, hanem enyhén/extrán sós, valamint fűszeres verzióban is lehet kapni, itthon többnyire török élelmiszerboltban.
Hozzávalók
Halloumi sajt vagy grillsajt
1-2ek. olaj
Mivel egy elég sós sajtról van szó, a sót nyugodtan mellőzzük a szótárunkból. A kedvenc kis grillezős serpenyőmben – még mindig IKEA – 1 evőkanál olajat forrósítsunk fel. Amíg a serpenyő és a benne levő olaj felforr, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a sajtot.
Mindkét oldalát süssük meg alaposan, hogy szépen megpiruljon.
A képen Baconbe göngyölt csirkemáj és az Óvári szelet található. Mindegyik receptet megtaláljátok a blogon!