Hétvégén végre kiélhettem magam, és állati jó kajákat dobtam össze. Találtam nagyon király Jamie Oliveres recepteket, amit feltétlenül ki kellett próbálnom, és végül kitaláltam hozzá egy frankó rákos főételt is, amitől nagyon-nagyon jó lett, mégozzá a fokhagymás rákot. Ha nem szeretitek a rákot, akkor hallal is ehetitek, de önmagában fogyasztva is kiváló.
Hozzávalók
10dkg borsó
10dkg bab
10dkg teljeskiőrlésű liszt
40g reszelt sajt
2 tojás
1-1.2dj tej
1 szál póréhagyma
1 ág mentalevél
só, bors
A mirelitborsót és a babot forró vízzel öntsük le, és hagyjuk 10 percig állni, hogy megolvadjon.
A mirelitekhez reszeljünk sajtot, és dolgozzuk össze vele a hozzávalókat. A póréhagymát hosszában vágjuk félbe és karikázzuk fel, majd ez is mehet a keverékhez. A mentaleveleket aprítsuk fel, és adjuk a „tésztához”. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
Egy serpenyőbe olvasszunk fel zsiradékot, majd egy kanálnyi tésztát halmozzunk fel a forró olajon és kb. 2-2 perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Mivel a diéta során eléggé összeszűkült már a pocak, ezért jó ha két szeletet le tudok nyomni belőle. Ennyi lisztet egyszer elviselhet a szervezetem :)