Szuper kis kolléganőim vannak, mert mindig valamilyen frankó ötlettel állnak elő, amit természetesen örömmel próbálok ki. Azt hittem belehalunk, mire elpusztítottuk ezt a nagyon-nagyon laktató reggelit, ami tulajdonképpen kora délutáni elvette az étvágyunkat. Kicsit felturbóztam, de nem minden ötlet sült el a legjobban.
Hozzávalók (2 -3fő részére)
450g hagymás cipó vagy 3 zsemle
5 tojás (ha zsemlét használsz, akkor zsemlénként 2)
kb. 8-10 szelet baconszalonna
bazsalikom, rozmaring vagy bármilyen friss fűszernövény
só, bors
sajt
A zsemle / cipó tetejét vágjuk le, majd belezzük ki. A bacon szalonnát süssük elő egy picit, és béleljük ki vele a péksüteményt. Mivel állandóan lepöndörödött a bacon, ezért fogpiszkálóval alaposan megtűzdeltem.
Üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg, aprítsuk fel a friss fűszernövényeket – én most csak bazsalikomot használtam hozzá.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő és süssük meg a reggelinek való kalóriabombát. Ha teljesen átsült, kb 25-30 percre lesz szükség, akkor reszeljünk rá sajtot, amennyi csak jól esik.
Azért javasolnám, hogy zsemlét használjatok, ugyanis nem biztos, hogy teljesen átsül a tojás a cipóban, mert túl vastag és túl sok benne a fehérje.
Ha mégiscsak a cipó mellett döntetek, lehetséges, hogy egy serpenyőben gyorsan rántottává kell sütni a még folyós és sületlen tojást.
Még forrón vágjuk ketté a cipót és zöldséggel tálaljuk.