Fincsa-nindzsa

Baconnel bélelt, tojással töltött sült cipó

2014. június 14. - fincsanindzsa

Szuper kis kolléganőim vannak, mert mindig valamilyen frankó ötlettel állnak elő, amit természetesen örömmel próbálok ki. Azt hittem belehalunk, mire elpusztítottuk ezt a nagyon-nagyon laktató reggelit, ami tulajdonképpen kora délutáni elvette az étvágyunkat. Kicsit felturbóztam, de nem minden ötlet sült el a legjobban.

Hozzávalók (2 -3fő részére)

450g hagymás cipó  vagy 3 zsemle
5 tojás (ha zsemlét használsz, akkor zsemlénként 2)
kb. 8-10 szelet baconszalonna
bazsalikom, rozmaring vagy bármilyen friss fűszernövény
só, bors
sajt

 7_27.jpg

A zsemle / cipó tetejét vágjuk le, majd belezzük ki. A bacon szalonnát süssük elő egy picit, és béleljük ki vele a péksüteményt. Mivel állandóan lepöndörödött a bacon, ezért fogpiszkálóval alaposan megtűzdeltem.

1_238.jpg

2_184.jpg

3_133.jpg

Üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg, aprítsuk fel a friss fűszernövényeket – én most csak bazsalikomot használtam hozzá.

4_101.jpg

5_52.jpg

A sütőt 180 fokra melegítsük elő és süssük meg a reggelinek való kalóriabombát. Ha teljesen átsült, kb 25-30 percre lesz szükség, akkor reszeljünk rá sajtot, amennyi csak jól esik.

6_38.jpg

Azért javasolnám, hogy zsemlét használjatok, ugyanis nem biztos, hogy teljesen átsül a tojás a cipóban, mert túl vastag és túl sok benne a fehérje.

Ha mégiscsak a cipó mellett döntetek, lehetséges, hogy egy serpenyőben gyorsan rántottává kell sütni a még folyós és sületlen tojást.

Még forrón vágjuk ketté a cipót és zöldséggel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr286291917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása