Számomra a töltött burgonya mindig egy igazi jolly joker játékos. Szeretem önmagában is fogyasztani, de köretként is kiváló, főleg, ha szeretitek a kiadós, laktató fogásokat.
Hozzávalók (2-3 fő részére)
3 nagy burgonya
15-20dkg sajt
metélóhagyma vagy újhagyma
3-5ek. tejföl (ízlés szerint)
3- szelet sonka
só, bors
A krumplit mossuk meg alaposan, és vágjuk hosszában félbe. Vájjuk ki a belét, hogy ½-1 centi vastagságú maradjon.
A sajtot reszeljük le – vegyes füstöltet és trappistát – a metélőhagymát aprítsuk fel, a sonkát szeleteljük vékony csíkokra, sózzuk és borsozzunk ízlés szerint, miután összekevertük tejföllel.
Az a lényeg, hogy finom, krémes legyen az állaga, mert úgy tudjuk könnyen beletölteni a felezett burgonyákba.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra és süssük aranybarnára.