Fincsa-nindzsa

Burgonyacsónak sajtos tejföllel, baconnel és metélőhagymával töltve

2014. június 19. - fincsanindzsa

Számomra a töltött burgonya mindig egy igazi jolly joker játékos. Szeretem önmagában is fogyasztani, de köretként is kiváló, főleg, ha szeretitek a kiadós, laktató fogásokat.

Hozzávalók (2-3 fő részére)

3 nagy burgonya
15-20dkg sajt
metélóhagyma vagy újhagyma
3-5ek. tejföl (ízlés szerint)
3- szelet sonka
só, bors

5_53.jpg

A krumplit mossuk meg alaposan, és vágjuk hosszában félbe. Vájjuk ki a belét, hogy ½-1 centi vastagságú maradjon.

1_239.jpg

A sajtot reszeljük le – vegyes füstöltet és trappistát – a metélőhagymát aprítsuk fel, a sonkát szeleteljük vékony csíkokra, sózzuk és borsozzunk ízlés szerint, miután összekevertük tejföllel.

2_185.jpg

 

3_134.jpg

4_102.jpg

Az a lényeg, hogy finom, krémes legyen az állaga, mert úgy tudjuk könnyen beletölteni a felezett burgonyákba.

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra és süssük aranybarnára.



A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr886303447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása