A macaronban az a jó, hogy a töltelék segítségével fantasztikus csodákat lehet alkotni. A csoki alapú krémhez készül egy alap ganache, amit ízlésünk szerint bolondíthatunk meg.
Hozzávalók: (1/2 adag macaronhoz)
500g habtejszín (30%-os állati)
750g étcsoki (60% feletti kakaótartalommal)
180g teavaj
2-3ek. szárított levendula
Kanalazzuk a tejszínbe 2-3 evőkanálnyi szárított levendulát és forraljuk össze a tejszínnel. Ha igazán intenzív ízt szeretnénk a csokinak adni, akkor hagyjuk a levendulát 2-3 órát állni a tejszínben a forralás után.
Használat előtt ismét forraljuk fel, szűrjük le a levendulát belőle, és ahogy az alap ganache esetében is csináljuk, a csokipasztillákra öntsük a forró tejszínt és vízgőz felett keverjük selymesre.
A macaron megtöltése előtt 30-35 fokosra hűtsük vissza a csokit folyamatos kevergetés mellett. Természetesen a megfelelő hőfok eléréséhez használhatunk maghőmérőt, de úgy is tesztelthetjük, hogy az ujjunkat belemártjuk a csokiba és a szánkhoz érintjük. Akkor lesz jó, ha már nem égeti a szánkat.
Ha eléri a kívánt hőfokot, adjuk hozzá a vajat és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Ne ijedjünk meg, a vaj nem fog kicsapódni.
Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd töltsük habzsákba, nyomjuk ki belőle a levegőt, vágjunk egy apró nyílást a végére és nyomjuk a macaronra.
Elég az egyik oldalára felvinni egy gombócot, mert különben ki fog folyni belőle a csoki.