Fincsa-nindzsa

Tejberizs

2014. november 13. - fincsanindzsa

Talán gyerekkoromban ettem utoljára tejberizst, akkor is az óvodában vagy az iskolában, ugyanis nálunk otthon a tejbedara volt a menő. Ezt a szokást a mai napig megtartottam és sokszor eszek hétvégén beton keménységű tejbedarát, kakaóval és sok-sok mazsolával.

A számomra tökéletes tejberizst a férjem-nemférjem főzi a leges-legfinomabbra, de kinek a pap, kinek a ...

Hozzávalók (4 főre)

15dkg rizs
2dl víz
5dl tej
5dkg vaj
vaníliáscukor 
kristálycukor ízlés szerint (diéta alatt cseréljük szteviára, nádcukorra vagy nyírfacukorra)

 

1_33.JPG

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, felöntjük két deci vízzel és addig főzzük a lábosban, amíg el nem főtte az összes levet. Azután adjuk hozzá a vajat, és kevergessük addig, amíg fel nem olvad.

Majd adjuk hozzá a tejet, a vaníliáscukrot valamint annyi cukrot, amennyi az ízlésünknek megfelel. Közepes lángon főzzük tovább, amíg besűrűsödik, időközönként keverjük meg, nehogy leégjen.

Fogyaszthatjuk magában, kakaóval, lekvárral, azonban nekünk egy csomóféle Monin-os gyümölcspürénk van, így a Passion fruit ízűvel öntöttük nyakon.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr165047456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása