Íme elérkezett ez a március is. Semmi madárcsicsergés, csak szakadó eső, ázott kutya, nagy pocsolyák, de az élet megy tovább. Januártól a pasim bevezetett egy tök szuper szokást: minden hónapban legyen valami fogadalom, amit 1 hónapon keresztül tartunk. Neki ilyen volt a nem eszik kenyeret és nem iszik alkoholt. Ebben a hónapban én a no cukor, no liszt, no péksüti szabályt alkalmazom. Fogtok édességet kapni, ez nem vitás, hiszen van még egy csomó finomság a tarsolyban, amit lefőztem-sütöttem, de ebben a hónapban picit több sokkal egészségesebb ételt fogok prezentálni mint eddig. Visszanéztem a blogbejegyzéseket és mindenhol csak a tészta, a süti, cukor, a liszt...ebből most kicsit kiszakadnék, ha tudok. Legalábbis megpróbálom. Egy ideig.
Hozzávalók (2 személy részére)
500g gomba
1 nagy kaliforniai paprika
1 doboz halloumi vagy grill sajt
fűszerek töménytelen mennyiségben
kókuszolaj
A grillsajtot vágjuk fel vékony szeletekre, de csak annyira legyen vékony, hogy ne száradjon ki a sajt sütés közben. Egy csepp kókuszolajat tegyünk a serpenyőbe és mindkét oldalát grillezzük meg a sajtnak.
Közben a gombát hámozzuk le, a paprikát mossuk meg és kockázzuk fel a gombával együtt. Egy csepp olajat itt is használjunk. Először a gombát grillezzük meg nagy lángon, sózzuk, fűszerezzük bátran. Nekem a Fűszerász fűszervaj fűszerkeveréke jött be nagyon egy kis oregánóval megfejelve. Figyeljünk arra, hogy kevés sót használjunk, ugyanis a fűszervaj is sós. Mikor a gomba már majdnem teljesen elkészült, dobjuk hozzá a paprikát és néhány perc alatt grillezzük meg ezt is.
Vacsorára kiváló, nem fekszi meg a gyomrot, egyszerűen imádtam.