Fincsa-nindzsa

Fahéjas almás

2016. március 04. - fincsanindzsa

Átugrottak hozzánk a pasim tesójáék, és gondoltam sütök egy apró kis szösszenetet. Mivel egész sok tészta készült, ezért két adagot tudtam készíteni, így a Thoros csajszik is kaptak egy jó adag szénhidrátbombát. Micsoda szerencse, hogy ezzel nem nekem kellett megbirkóznom :)

Hozzávalók

20dkg liszt
7dkg porcukor
7dkg mandulaliszt
15dkg teavaj
1 tojás

2-3 alma
fahéj
barnacukor
tojás a kenéshez

Gyúrjuk össze a tésztához szükséges alapanyagokat, ha túl puhának érezzük, akkor adjunk hozzá még egy pici mandulalisztet. Kb. 1 órára tegyük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

1_106.JPG

Azt hittem, ez a mennyiség egy 29es piteformához jó lesz, de végül két kisebbet csináltam belőle - 20-22es átmérőjűben. A legegyszerűbb megoldás az, hogy egy sütőpapíron az ujjacskáinkkal szépen egyengessük el a tésztát, természetesen a méreteit a formához igazítva. egy picit lógjon túl a formán, hiszen az úgy sokkal gusztább, ha széle is van.

Az almát vágjuk vékony szeletekre, és oszlassuk el a tésztán. Majd fahéjas cukorral hintsük meg alaposan és legutolsó lépésként tojással kenjük meg a tészta szélét.

2_83.JPG

200 fokra előmelegített sütőben 1520 perc alatt süssük aranybarnára. Ha lett volna itthon vaníliafagyi, azt javasolnék hozzá csipegetni.

3_61.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr578431796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása