Imádom az instagramon pörgetni a feedet és újabb és újabb csodák után keresgélni. Nem is kell feltétlenül recept hozzá, inkább inspirációkra van szüksgégem néha.
Ez is csak egy elnagyolt recept lesz, mert felesleges mennyiségeket írnom hozzá, csak tegyünk bele minden finomságot.
Került bele:
20dkg rák (ebből mehetett volna bele 30 is)
1 hatalmas póréhagyma
1 lilahagyma
fokhagyma
szójaszósz
2 tojás
rizs
A rizst külön főzzük meg, ezzel kezdjük a műveletet, ugyanis ennek kell legalább egy 20-25 perc. Készítsük elő az alapanyagokat, mossuk meg a rákot és tisztítsuk meg, ha nem belezettet vettünk. A póréhagymát karikázzuk fel, a lilahagymát kockázzuk.
Nagyjából, amikor a rizs majdnem megfőtt, akkor kezdjük el sütni a többi hozzávalót.
A hagymát olajos futtassuk meg, majd a rákot is keverjük hozzá. Ne súzzuk meg, mert a szójaszósz az elég ízt ad majd neki. Ez nagyjából szempillantás alatt megsül. Ha rózsaszínű lesz, akkor nagyjból már el is készültünk vele. Adjunk hozzá a fokhagymás szószból (a receptjét itt találjátok: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/11/24/vampirt_uzok) vagy zúzzunk hozzá 2 gerezd fokhagymát.
Ha úgy látjuk, minden kellően átsült, akkor keverjük hozzá a megfőtt rizst. Forgassuk össze alaposan, de ne törjük össze. Én egy wokban készítettem, mert úgy biztosan nem hullik ki belőle semmi.
Húzzuk mi az edény szélére körben az ételt, ugyanis a közepére bele kell ütnünk 2 tojást és mintha rántotta lenne, folyamatosan kavargatnunk kell. Ha a rántotta elkészül, forgassuk össze a rákos-rizses egytálétellel, majd locsoljunk rá szójaszószt, ami egy kellemes ízvilágot kölcsönöz neki. Azért vigyázzunk, ne essünk túlzásba, mert a szójaszósz kifejezetten sós.
Ha lett volna itthon wasabim, akkor biztosan még abból is pötyögtetek rá egy keveset, mert annyira szeretem.