Fincsa-nindzsa

Szendvicskrémek 2. - Kőrözött

2012. szeptember 03. - fincsanindzsa

Mostanában annyi édességet töltöttem már fel, hogy inkább némi egyszerű remekkel és sóssal örvendeztetlek meg Titeket. Ami könnyen elkészíthető és ezekben a meleg nyári napokban nem terheli meg a gyomrot sem.

Három olyan krémet mutatok ma, amit kenyérrel, baguette-tel, abonettel, pászkával és egy kis zöldséggel kiválóan lehet fogyasztani. Kinek-kinek ízlése szerint.

Hozzávalók

500g túró
375g tejföl (szimplán a nagydobozos) 12%os
1 fej vörös- vagy lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
kömény
fehérbors
paprika

Roppant bonyolult, és meglepő, de a hagymát apróra kockázzuk, a túrót összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a hagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük őrölt köménnyel, fehérborssal, ha nincs akkor a hagyományos is tökéletes, paprikával és sóval. Keverjük össze és hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

1_27.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr584601742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása