Mostanában annyi édességet töltöttem már fel, hogy inkább némi egyszerű remekkel és sóssal örvendeztetlek meg Titeket. Ami könnyen elkészíthető és ezekben a meleg nyári napokban nem terheli meg a gyomrot sem.
Három olyan krémet mutatok ma, amit kenyérrel, baguette-tel, abonettel, pászkával és egy kis zöldséggel kiválóan lehet fogyasztani. Kinek-kinek ízlése szerint.
Hozzávalók
500g túró
375g tejföl (szimplán a nagydobozos) 12%os
1 fej vörös- vagy lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
kömény
fehérbors
paprika
só
Roppant bonyolult, és meglepő, de a hagymát apróra kockázzuk, a túrót összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a hagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük őrölt köménnyel, fehérborssal, ha nincs akkor a hagyományos is tökéletes, paprikával és sóval. Keverjük össze és hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.