Nem tudom ki, hogy van vele, de én teljesen odáig vagyok a lazacért. Nem mondom, hogy egy olcsó mulatság, de mégsem egy Szent Jakab kagyló. A krémnek, amit most mutatok, - és nemrégiben tanultam - nagyon pikáns íze van a citromtól. Könnyű, de mégis laktató. Az idei nyár nagy favoritja nálam.
Hozzávalók
20-25 dkg füstölt lazac
25 dkg Hajdúsági krémsajt
ízlés szerint citrom lé (kb fél citrom leve)
bors
A lazacot apróra vágjuk fel, hogy szinte egy masszát alkosson végeredményül. Ha lusták vagyunk, dobjuk be a mixerbe, ami megteszi ezt helyettünk. Majd a lazachoz adjuk hozzá a krémsajtot, ízlés szerint egy csipetnyi borsot, és citromlevet. Én jobban szeretem, ha nagyon pikáns az íze, ezért majdnem egy egész citrom levét bele szoktam facsarni, ehhez a lazac-krémsajt mennyiséghez.
Hagyjuk állni 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek, és akár frissen sült baguette-tel, kiflivel tálaljuk. Természetesen idényzöldséggel fogyasszuk.