Fincsa-nindzsa

Házi áfonyás briós

2012. december 23. - fincsanindzsa

A  brulée magában fogyasztva is király, de a briós még megdobja az ízét, főleg az áfonyával. Mivel kelt tésztát ritkán csinálok, nagyon kíváncsi leszek, hogy sikerül.

Hozzávalók

35dkg liszt
4 tojás sárgája (+1 tojás a kenéshez)
4dkg élesztő
2.25dl tej
5dkg vaj
8dkg kristálycukor
3dkg vanlíiáscukor
8dkg vörönyáfonya
3dkg szeletelt mandula
csipetnyi só

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral és a tejjel, majd lefedve hagyjuk pihentetni.

7_6.jpg

A lisztet, a tojást, a cukrot, a vaníliáscukrot, valamint egy csipetnyi sót dolgozzunk össze. A vajat olvasszuk meg, majd adjunk a lisztes keverékhez. Ha az élesztős kovász már megkelt, keverjük a tésztánkhoz, alaposan dolgozzuk össze, hogy rugalmas állaga legyen, Ha nyúlós, szórjunk hozzá egy kevés lisztet.

Forgassuk bele a kimért áfonyát és szeletelt mandulát is, majd meleg helyen kelesszük kb. 45 percen keresztül.

6_9.jpg

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tésztából mandarin méretű gombócokat formáljunk, kenjük meg a tetejét a felvert tojással, majd a sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

5_14.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr334978851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása