Már 2 féle tortillatekercsnek való tésztát kipróbáltam és posztoltam, de végre révbe értem. Bármennyire is görög, én akkor is ezt a tésztát fogom a mexikói kajákhoz is felhasználni, mert sokkal jobb, mint amit találtam a tortillatekercs tésztájaként.Egy jó kis quesadillas vagy burrito :) nyami. De tegyük fel a i-re a pontot, és legyen kerek egész a történet. Készítsünk könnyen és egy (nah jó, néhány) szempillantás alatt pitatésztát.
Hozzávalók
35dkg liszt
3dkg porélesztő
só
langyos víz
2 csepp olaj
A száraz összetevőket összekeverjük, majd apránként adagoljunk hozzá vizet, de csak annyit, hogy jól nyújtható, és ne ragadós tésztát kapjunk. Könnyíthetjük néhány csepp olajjal is. Vágjuk egyforma darabokra, készítsünk belőle labdákat, majd sodrófával nyújtsuk őket kb 15-20 centi átmérőjűre. A serpenyőt forrósítsuk fel alaposan, - már füstöljön – és a palacsintára kinyújtott tésztát helyezzük a száraz serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük addig, amíg fel nem fújódik és aranybarna színt nem kap. Könnyen megég, vigyázzunk vele. Kb 10-12 pita lesz belőle, attól függően mekkora gombócokat formáztunk az elején.