Fincsa-nindzsa

Crostini neri - a toszkán pirítós

2013. január 26. - fincsanindzsa

Ha lúd, legyen kövér. Mostanában nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy minél egészségesebben és körültekintőbben étkezzünk, ám ez nem minden recepten látszik :) Mindig is imádtam a jó fokhagymás ételeket, ez alól nem volt kivétel a bruschetta sem. Sőt!

Amit most mutatok Nektek, az nagyon hasonlít erre, azonban nem a paradicsomos fokhagymás feltét kerül a pirítósra, hanem egy isteni májas alap. Inkább egy hétvégi nyugodt, láblógatós reggelihez javaslom, mert a hétköznapi reggeli kicentizett indulásokba nem biztos, hogy belefér.

Ha kíváncsiak vagytok rá, a Crostini mini pirítóst jelent, ahol a ciabatta vagy bagett szeleket olivaolajon megpirítjuk, majd a falatkákra feltétként pástétomot kanalazunk. Elsősorban előételként fogyasztjuk, azonban ez elég laktató ahhoz, hogy önmagában is jól lakhassunk tőle.

Hozzávalók

25dkg csirkemáj
5dkg kolbász
1 kis fej vöröshagyma
1 szár zeller
3-5 levél zsálya
2-3 babérlevél
2-3 szelet szardellafilé
olivaoolaj
pár szem karpibogyó
alaplé, fehérbor
tengeri só, bors

pirított bagett

 

A májat mossuk meg alaposan, ha zsíros részt találunk, vágjuk le róla. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a kolbásszal és a zellerrel együtt, a zsályát nagyobb darabokra, a fokhagymát szeleteljük fel vékonyan. Természetesen a májat is vágjuk kisebb darabokra.

1_28.JPG

A serpenyőt forrósítsuk fel, majd egy kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, a zellert, a kolbászt és a zsályát. Majd adjuk hozzá a májat, néhány babérlevelet. Sóval és borssal ízesítsük. Adjunk hozzá egy kevés fehér bort, ha van készen, akkor alaplevet is.  A bor kellemesen kihangsúlyozza az ízt.

2_23.JPG

Hagyjuk, hogy forrjon egyet, majd adjuk hozzá a szardellafilét és a kapribogyókat. Ezután villával törjük össze alaposan.

3_15.JPG

Egy bagettet szeleteljünk fel. Használjunk egy új serpenyőt, amiben néhány kanál olivaolajat forrósítsunk fel, majd az ujjnyi vastag kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg. Ezután kanalazzunk rá a pástétomból.

 4_13.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr185044247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása