Olyan fura érzés, hogy mostanában annyira ritkán főzök. És ha főzök is, valami nagyon egyszerű lesz belőle, amivel nem kell sokat bíbelődni. Régebben képes voltam napi 6-8 órát is szórakozni a konyhában, bár van hogy egy őrült hajtós nap után hazavágtatok, és e konyhában való lábatlankodással eresztek le, mert az annyira megnyugtató. valószínűleg ez azért van csak, mert túl sok mindennel kell egyszerre foglalkozni. Reggel a munkába menet összeszámoltam, hogy szimultán 6-7 feladatra kell összpontosítanom a munkám mellett, pl. szakdoga(nem)írás), futás stb.
Legyen királylány vagy konyhatündér a szombati ebédfelelős, és tehermentesítsük az alábbi fogással. Szerintem nem fogok egy rossz szót sem kapni érte. Nyárs, nyárs és nyárs.
Hozzávalók
1 közepes méretű cukkini
4-5fej gomba
2 fej hagyma
fél kiló karaj vagy amit szeretünk húst
só, bors
sertés fűszerkeverék
2ek. olaj
A cukkinit 1centis szeletekre vágjuk fel, majd fűszerezzük be – ízlésünknek megfelelő fűszerkeverékkel. A héját dörzsöljük le, a törzsének végét vágjuk le, majd negyedeljük el a gombafejeket. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk 8 egyenlő részre. Mivel éppen karaj volt otthon, ezért gondoltam, azt fogom felhasználni. Vágjuk 3centis kockákra, majd ízesítsük só-borssal, vagy a sertés fűszerkeverékkel.
A serpenyőnket forrósítsuk fel, 2 evőkanálnyi olajat löttyintsünk rá. Közben a hurkapálcára szúrjuk fel az összedarabolt hozzávalókat, húst, zöldséget felváltva.
Ha elkészültünk, akkor 4-5 nyársat rakjunk egymás mellé a forró serpenyőben és néhány percenként forgassuk meg, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Kb. 8-10 perc alatt megsül.
Salátával, hasábburgonyával tálaljuk!