Fincsa-nindzsa

Zöldfűszeres rostoncsirke salátaágyon

2013. február 19. - fincsanindzsa

Ha már az egyszerű étkeknél járunk, megfejelném egy rém egyszerűvel is. Amihez csak hús kell, némi fűszer – egy igazán isteni kombót mutatok a snassz petrezselyem helyett -, egy csepp olaj – kis túlzással – és egy grillrácsos serpenyő például ez:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80129457/ - még ha ez nem is a reklám helye.

Hozzávalók

csrikemell
olaj a sütéshez

bors
(vagy bármilyen fűszersó, amit szeretsz, de ne legyen túl intenzív, mert a petrezselymes-citromos mix igen pikáns)

A páchoz

citrom héja (sárga rész vékonyan levágva)
petrezselyem
egész kömény
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

A csirkemellet hosszában kétfelé vágjuk, majd a fél csirkemellet keresztben is kettévágjuk. A citrom héját levágjuk, majd a petrezselyemmel, az egész köménnyel és a megpucolt fokhagymával finomra vágom. Ezt egy kicsi olajjal összekeverem, majd ezt a sózott-borsozott húsba dörgölöm és hagyjuk egy 10-15 percet állni. Közben a serpenyőt melegítsük fel, majd ha kellően felforrósodott, akkor a csirkemell szeleteket rakjuk a felhevített serpenyőre. 4-5 percig süssük mindkét oldalát kérgesre (ne forgassuk folyamatosan) a közepesnél erősebb lángon.

Idénynek megfelelő zöldségsalátával tálaljuk.

1_16.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr954584603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása