Ha már az egyszerű étkeknél járunk, megfejelném egy rém egyszerűvel is. Amihez csak hús kell, némi fűszer – egy igazán isteni kombót mutatok a snassz petrezselyem helyett -, egy csepp olaj – kis túlzással – és egy grillrácsos serpenyő például ez:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80129457/ - még ha ez nem is a reklám helye.
Hozzávalók
csrikemell
olaj a sütéshez
só
bors
(vagy bármilyen fűszersó, amit szeretsz, de ne legyen túl intenzív, mert a petrezselymes-citromos mix igen pikáns)
A páchoz
citrom héja (sárga rész vékonyan levágva)
petrezselyem
egész kömény
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
A csirkemellet hosszában kétfelé vágjuk, majd a fél csirkemellet keresztben is kettévágjuk. A citrom héját levágjuk, majd a petrezselyemmel, az egész köménnyel és a megpucolt fokhagymával finomra vágom. Ezt egy kicsi olajjal összekeverem, majd ezt a sózott-borsozott húsba dörgölöm és hagyjuk egy 10-15 percet állni. Közben a serpenyőt melegítsük fel, majd ha kellően felforrósodott, akkor a csirkemell szeleteket rakjuk a felhevített serpenyőre. 4-5 percig süssük mindkét oldalát kérgesre (ne forgassuk folyamatosan) a közepesnél erősebb lángon.
Idénynek megfelelő zöldségsalátával tálaljuk.