Fincsa-nindzsa

Diákcsemege otthon

2013. március 01. - fincsanindzsa

Hát a diákcsemege „elkészítése” egy borzalmasan nehéz feladat, legalább 2 diplomát igényel :)

A kedvenc magosom a Fővám téri piacon található, ahol szinte mindent fellelhetünk az áfonyától a gyömbérig.

20-20 dekát vettem mindenből, bár ez is kevésnek bizonyult, ezért azt a maggyűjteményt is felhasználtam, amit itthon találtam még a bonbonkészítős korszakomból.

Került bele:

-       vörös áfonya

-       aszalt ananász

-       aszalt sárgabarack

-       mazsola

-       napraforgómag

-       mandula (hántolt és hántolatlan is)

-       kesudió

-       török mogyoró

 

De bármilyen egyéb aszalt gyümit és magot beletehettek, amit szerettek.

Egy a lényeg: hogy nem fogjon el túl hamar, ezért vágjuk apró darabokra mind a gyümölcsöket, mind a magvakat és csipegessünk belőle egy keveset mindennap. Azonban jó ha tudjuk, hogy legyünk mértékletesek, hiszen alsó hangon is 600-700 kalóriát tartalmaz ez a finomság. Szóval tízóraira max. 2-3 dekát fogyasszunk belőle.

 1_41.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr125109017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása