Hát a diákcsemege „elkészítése” egy borzalmasan nehéz feladat, legalább 2 diplomát igényel :)
A kedvenc magosom a Fővám téri piacon található, ahol szinte mindent fellelhetünk az áfonyától a gyömbérig.
20-20 dekát vettem mindenből, bár ez is kevésnek bizonyult, ezért azt a maggyűjteményt is felhasználtam, amit itthon találtam még a bonbonkészítős korszakomból.
Került bele:
- vörös áfonya
- aszalt ananász
- aszalt sárgabarack
- mazsola
- napraforgómag
- mandula (hántolt és hántolatlan is)
- kesudió
- török mogyoró
De bármilyen egyéb aszalt gyümit és magot beletehettek, amit szerettek.
Egy a lényeg: hogy nem fogjon el túl hamar, ezért vágjuk apró darabokra mind a gyümölcsöket, mind a magvakat és csipegessünk belőle egy keveset mindennap. Azonban jó ha tudjuk, hogy legyünk mértékletesek, hiszen alsó hangon is 600-700 kalóriát tartalmaz ez a finomság. Szóval tízóraira max. 2-3 dekát fogyasszunk belőle.