Mivel sikerült vennem frissen és olcsón garnélát, ezért gondoltam, kivételesen nem salátába teszem, hanem valami izgis ízt hozok össze, amit még sosem ettem és csináltam. Íme ez lett belőle:
Hozzávalók
50dkg garnélarák (tisztítottan kb. 300g lesz belőle)
20dkg morzsolt fetasajt
1.5dl száraz fehérbor
3 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál friss vagy morzsolt oregano
1 ek teavaj
1 ek extra szűz olívaolaj
csipetnyi só
frissen őrölt fekete bors
A serpenyőnket forrósítsuk fel, majd kanalazzuk bele a vajat és az olívaolajat. Ezen pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és zúzzunk rá egy gerezd fokhagymát. A paradicsomot kockázzuk fel, és keverjük a hagymához, öntsük rá a másfél decinyi bort, és sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá oregánót is, ha szeretjük.
Forraljuk fel, főzzük kb. 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezek után morzsoljuk rá a fetasajtot és keverjük el. Főzzük további 5 percig, majd a megpucolt és félbe vágott garnélákat dobjuk rá és főzzük 7-8 percig, hogy a garnélák megpuhuljanak.
Bevallom őszintén, hogy én nem ettem hozzá köretet, mert annyira magával ragadott az íze, bár a kész ételről inkább nem rakok ki képet, mert a morzsolt feta miatt nem nyújt egy bizalomgerjesztő látványt. De kifőzhetünk hozzá tésztát is, és azzal összekeverve fogyasszuk.