Fincsa-nindzsa

Paradicsomos-lime-os salsa

2013. május 01. - fincsanindzsa

Egyre jobban kedvelem a salátákat és ezek alternatív megoldásait. Ilyen számomra a salsa is. Saláta is meg nem is, de mindenképp egy izgalmas kiegészítője a sülteknek.

Hozzávalók

2 paradicsom
2 lime
1dl olivaolaj
olivabogyó
1 szál zeller
1 csokor petrezselyem

bors

A paradicsomot és a zellerzárat kockázzuk apróra, öntsük hozzá az olivaolajat, egy csipetnyi sót, borsot valamint karikázzunk hozzá olivabogyót.  A petrezselymet aprítsuk fel, majd facsarjunk bele két lime levét. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.

Ha salátát készítünk, próbáljunk ki az olivaolajon kívül más típusokat is, például a dióolajat, fehérborecetet, balzsamecetet, málnaecet, szezámolaj avagy tökmagolaj. Kinek mi ízlése szerint.

Ajánlom a salsát a burgonyapudinggal és a tonhalsteakkkel. Vagy a lazac steak-kel.

2_79.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr934859181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása