Egyre jobban kedvelem a salátákat és ezek alternatív megoldásait. Ilyen számomra a salsa is. Saláta is meg nem is, de mindenképp egy izgalmas kiegészítője a sülteknek.
Hozzávalók
2 paradicsom
2 lime
1dl olivaolaj
olivabogyó
1 szál zeller
1 csokor petrezselyem
só
bors
A paradicsomot és a zellerzárat kockázzuk apróra, öntsük hozzá az olivaolajat, egy csipetnyi sót, borsot valamint karikázzunk hozzá olivabogyót. A petrezselymet aprítsuk fel, majd facsarjunk bele két lime levét. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
Ha salátát készítünk, próbáljunk ki az olivaolajon kívül más típusokat is, például a dióolajat, fehérborecetet, balzsamecetet, málnaecet, szezámolaj avagy tökmagolaj. Kinek mi ízlése szerint.
Ajánlom a salsát a burgonyapudinggal és a tonhalsteakkkel. Vagy a lazac steak-kel.