Fincsa-nindzsa

Quiche 2. - Quiche Lorraine

2013. május 10. - fincsanindzsa

Az egyik kolléganőm francia, és amikor legutóbb bevittem a Tarte Tatint, amit sütöttem, nagyon megörült neki, ugyanis kiderült, hogy ez egy igazi bretagne-i csemege, ahonnan ő is származik. A Quiche lorraine-t nem kóstoltattam meg Vele, de szerintem ízlett volna neki is. Ahogy nekem is bejött. Bár legközelebb húsos verzióban próbálom ki, mert a csak zöldséges menü nem az én asztalom.

Hozzávalók (26-os piteformához)

Tésztához

15dkg liszt
8dkg teavaj
2 tojás sárgája
2 csapott evőkanál tejföl
csipetnyi só

Krémhez és a töltelékhez

2 tojás
10dkg kecskesajt
1.5dl főzőtejszín
bors
szerecsendió
20 dkg vegyes zöldség
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj

A tészta alapanyagait gyúrjuk össze, figyeljünk arra, hogy a vaj minél hidegebb legyen. Ha a kezünk meleg, akkor néhány percig tartsuk jeges víz alá, hogy a kézmelegünk ne olvassza meg a vajat. Ha jól összedolgoztuk, akkor tekerjük folpackba és egy fél órát pihentessük a hűtőben.

A krémhez vágjuk kockákra a kecskesajtot, dolgozzuk hozzá a tejszínt és főszerezzük ízlésünk szerint: szerecsendióval, sóval és borssal.

2_54.jpg

Fél óra eltelte után szedjük ki a tésztát a hűtőből, majd béleljük ki vele a piteformánkat, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Amíg a tészta sül, addig vágjuk vékony csíkokra a zöldségünket, használhatunk ízlés szerint répát, hagymát, gombát, spárgát stb. Fokhagymával és zöldfűszerrel ízesítsük (pl. kakukkfű).

3_27.jpg

Pirítsuk meg olajon a zöldségeket, majd ha a tészta elkészült kanalazzuk bele a félig megpuhult zöldségeket, merjük rá a krémsajtot szószt, majd tegyük vissza a sütőbe. 190 fokon süssük kb. fél óráig, hogy a teteje is megbarnuljon.

4_16.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr274702571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása