Fincsa-nindzsa

Nokedli

2013. május 16. - fincsanindzsa

Ki nem állhatom, amikor anyukám mindig csak azt mondogatja, hogy „ízlés szerint”, meg „megérzésből”, „amennyit felvesz” vagy „én már rutinból csinálom”. A világból kifutok ilyenkor. Aztán múltkor engem is ez a vád ért, amikor diktálta le a receptet, hogy lányom, kezded elnagyolni a dolgokat.

A pörköltnél már említettem, hogy nem vagyok a nokedli fő specialistája, még életemben csak 1-2szer készítettem. Első alkalommal készült a fénykép, amit apukámék nemtetszésükkel fejeztek ki. Nem az íze miatt, hanem a mérete miatt. Hát sajnos így sikerült, de ma már tudom, hogy az eggyel kisebb méretű szaggatót kell használni. Nokedlinél a kimért mennyiségekre esküszöm, egyelőre még!

Hozzávalók

40dkg liszt
2 tojás
2,5-3dl víz

zsír/teavaj

Ha ruganyos tésztát szeretnénk, tekintsünk el Norbi Update-jétől, vagy bármilyen reformtól, ugyanis az sosem vezet jóra. Ezért finomlisztet használjunk a tésztához. A megadott mennyiség 3-4 fős családra tervezhető.

A liszthez keverjük hozzá a tojásokat, keverjük össze, majd apránként öntsük hozzá a vizet, amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Ne feledkezzünk meg a sóról sem!

A vizet tegyük fel forrni, egy csepp olajat és sót tegyünk bele mindenképp. Nekem van egy spéci nokedliszaggatóm, amibe csak betöltöm a tésztát, csavarok rajta néhányat, majd belepottyan a vízbe a nokedli és már csak meg kell főnie. Ha a vízbe szaggattuk a nokedlit, keverjünk bele, nehogy összeragadjanak. Várjuk meg, amíg feljön a víz tetejére, majd szűrővel merjük le és egy tálba merjük ki. Ízlés szerint egy kevés zsírt vagy teavajat keverjünk hozzá, mikor még forró. Én személy szerint a teavajra esküszöm.

1_135.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr334715106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása