Fincsa-nindzsa

Túrós zserbó

2013. július 28. - fincsanindzsa

Mindannyian nagyon szeretjük a zserbót, én anyukám előállt egy újabb ötlettel. Méghozzá a túrós zserbóval. Húzódzkodtunk, hogy de hát ez mégsem olyan, de mikor megkóstoltuk, akkor rájöttünk, hogy kár lett volna kihagynunk. Vasárnapi desszertnek kiváló.

Hozzávalók:

Tészta:

50dkg liszt
25dkg margarin / teavaj
1 tojás sárgája
1 csipetnyi só
1 csapott tk. szódabikarbóna
4ek. kristálycukor
1cs. vaníliás cukor
1dl tejföl

Töltelék 1:

15dkg dió
10dkg porcukor

Töltelék 2:

50dkg túró
ízlés szerint cukor, citromhéj
1cs. vaníliáscukor
2ek. tejföl
1tojásfehérje

baracklekvár

Dr. Oetker csokibevonó

A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd ha jól összedolgoztuk, 3 egyenlő részre osszuk szét.

1_144.jpg

4_45.jpg

Keverjük ki a tölteléket: A diót a porcukorral daráljuk össze. A túrókrémhez, verjük kemény habbá a tojásfehérjét, a túrót keverjük ki a cukorral, vagy – ízlés szerint – mézzel, a citromhéjjal, vaníliáscukorral és a tejföllel. A felvert tojást ezután óvatosan forgassuk össze a túrókrémmel. A tojásfehérjére azért van szükség, hogy a túrókrém kellően laza legyen.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és közben a tepsibe rétegeljük a süteményt az alábbiak szerint:

Tészta – lekvár – dió – tészta – lekvár – túró – kis zsemlemorzsa vagy dió – tészta – csokimáz


2_101.jpg

3_63.jpg

5_17.jpg

Természetesen a csokimázról feledkezzünk el odáig, amíg megsül a tészta. Kb. 30-35 perc alatt megsül a süti, és utána a meleg tésztára oszlassuk el egyenletesen a csokimázat. Mivel nekem sosem sikerül szépre, ezért a legegyszerűbb megoldást választottam: Dr. Oetker mikrózható csokibevonóját használom, amit kis tömbben lehet kapni. Várjuk meg, amíg a süti kihűl, mielőtt fogyasztanánk.

6_13.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr85429664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása