Egyre jobban meg vagyok lőve, mit is süssünk-főzzünk ebédre, mert a blog megkívánja a folyamatos újdonságokat, ezért ritkán tudok kétszer ugyanazt főzni. Ennek ellenére a változatosság gyönyörködtet. Eléggé tanácstalan voltam pénteken, és az utat általában a munkából hazafelé azzal szoktam tölteni, hogy végig gondolom, mit dobjunk össze és ehhez mit kell vásárolni. Végül a facebook-ot nézegettem és a chefparade napi ajánlójában a spenóttal töltött csirkemell szerepelt, ami első látásra nagyon megfogott. Nem is tűnt bonyolultnak sem, minden hozzávaló a rendelkezésemre állt, így vasárnap – mert most az lett a dedikált „főzősnap” – ezzel is foglalatoskodtunk, pontosabban a férjem, ugyanis én a tésztával és a desszerttel voltam elfoglalva. Egy jó tanács már az elején! A spenótot is kiválóan fűszerezzük be!
Hozzávalók (2 fő részére)
1 csirkemell
10-15dkg friss spenót
8 szelet baconszalonna
só, bors, szerecsendió
3-5 gerezd fokhagyma
kókuszolaj
A friss spenótot alaposan mossuk meg, majd kisebb darabokra vágjuk össze. Az olajat forrósítsuk fel, zúzzuk rá a fokhagymát, dobjuk rá a spenótot, sózzuk és szerecsendiózzuk meg alaposan, majd pár perc alatt pároljuk meg. Nem kell neki több idő, már akkor jó lesz, ha összeesik. Mielőtt kiszedjük a serpenyőből, kóstoljuk meg, biztosan eléggé ízes-e.
Közben készítsük elő a csirkemellet: vágjuk hosszában végig a mellet, majd a fél mell hosszabbik oldalán vágjunk egy pofás zsebet. A spenótot habzsák segítségével töltsük a zsebekbe majd fokpiszkálóval zárjuk le a végét, sózzuk, borsozzuk. Tekerjük be baconszalonnával és helyezzük jénaiba.
A sütőt 200 fokra melegítsük elő és ha van grill üzemmód, akkor azt feltétlenül használjuk hozzá. 30-40 perc alatt süssük ropogósra és még melegen szeleteljük fel és tálaljuk hercegnőburgonyával, salátával, vagy amit szeretünk hozzá.