Egy idő után tök uncsi a hús és a saláta kombó, mindig a szezonális zöldségekből, ezért egy picit felturbóztam. Méghozzá egy nagyon finom és ízletes zöldfűszerekkel teli, majonézes alapú dresszing öntettel. És végre valahára, amit Cipruson vettem hagymás sót, fel tudtam használni.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
 2 paradicsom
 1 avokádó
 római saláta
 olívaolaj
 só, bors
Dresszinghez:
1  tk. hagyma-só
 ½ csokor snidling
 2-2 ek. oregánó és petrezselyem
 2 gerezd fokhagyma
 125ml tej
 tengeri só, bors
 125g majonéz
Az egész csirkemellet vágjuk hosszában ketté, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk is. Forró olajon süssük meg. Direkt nem vágtam kisebb darabokra, mert így nem szárad ki, valamint vékony szeletekre fogjuk szelni, ha megsült.
Közben a majonézen kívül a hozzávalókat tegyük az aprítógépbe és daráljuk össze. Utána fakanállal keverjük hozzá a majonézt is. Én nem ízesítettem újra, de ha szükségét érzitek, mehet bele egy kis extra só-bors.

A salátát tépkedjük össze, a paradicsomot karikázzuk fel, az avokádót vágjuk félbe és a húsát használjuk fel. A húst vágjuk vékony szeletekre, majd a dresszinggel alaposan locsoljuk meg.
Ha valakinek ez nem elegendő, fogyasszon hozzá sült krumplit.

 
 
 
 

 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                