Köztudottan imádom a halat. Lehet lazac, tonhal, vagy harcsa, kivétel nélkül párolva, vagy sülten. A halaknak nagyon rövid a sülési ideje. Hogy mennyire is?
A lazac 1-1 oldalának elegendő másfél-másfél perc, a vörös tonhalnak 1-1 perc. Nem túl időigényes, egy kevés fűszerrel megbolondítva isteni. Természetesen sütés közben nem forgatjuk, nem mozgatjuk! Próbáljátok ki, és álljatok ellent a kísértésnek, hogy mindig meglesitek. Diéta során tilos az itt ajánlott szufléval fogyasztani :)
Hozzávalók
50dkg tonhal
só
bors
kevés olaj
Mint ahogy a hozzávalókból is látszik, nem egy túl bonyolult ételről beszélünk. Annál drágább maga az alapanyag, de néha egy-egy kivételes, különleges alkalommal beszerezhető.
A tonhalfilét sózzuk és borsozzuk meg, majd kevés olajon süssük mindkét oldalát 1-1 percig. Ha az oldala nem sült át rendesen, akkor állítsuk csipesszel a oldalára egy rövid ideig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Fogyasszuk hozzá a korábban ajánlott Burgonyapudingot: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/11/08/burgonyapuding , vagy szimplán salátát, vagy egy különlegesebb salátácskát: a paradicsomos-lime-os salsát (http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/05/01/paradicsomos-lime-os_salsa).
Esetleg grillezhetünk hozzá zöldséget ezen recept alapján:
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2012/09/14/tarkonyos_grill_zoldsegek