A töltelék titka, hogy az alap csokis ganache-ból mindeféle ízfokozóval kiélhetjük a kreativitásunkat. A ganache tejszínből és csokoládéból készült massza.
Hozzávalók:
Alap ganache:
500g habtejszín
60g méz
600g étcsoki
300g tejcsoki
chillipaprika ízlés szerint
1 narancs leve és héja
Alap ganache:
Ha az alap ganache-t készítjük, akkor a tejszínt és a mézet forraljuk össze, a csokit törjük össze egy műanyag edényben, majd amikor felforr a tejszínes méz, öntsük a csokoládéra. Közben folyamatosan kevergessük. Sőt a legjobb, ha vízgőz fölött olvasszuk, úgy biztosra homogén masszává tudjuk keverni.
Chillis-narancsos
Ha bolondítani szeretnénk, akkor a tejszínbe belefőzhetünk chillipaprikát (véletlenül se őröltet) és narancsot is (reszelt héjat és levet is egyaránt). Mielőtt a csokira öntenénk, akkor szűrjük le belőle a narancshéj darabokat.
Természetesen tölteni csak akkor tudjuk, ha visszahűtöttük a csokit. (Tegyük be a hűtőbe és időközönként keverjünk bele.)
Ha meg szeretnénk tölteni a macaronokat, a legegyszerűbb, ha a krémet habzsákba töltjük, hiszen így biztosan egyenletesen és játszi könnyedséggel tudjuk a tésztára nyomni a krémet.