Fincsa-nindzsa

Szendvicskrém 10. - Metélőhagymás túrókrém

2014. július 05. - fincsanindzsa

Ha a barátaink átjönnek hozzánk, általában terülj-terülj asztalkával várjuk őket, azonban mostanában rátértünk a szendvicsezésre. Itt sem szeretjük a sztenderd dolgokat, ezért mindig valami újdonságot dobunk az asztalra. Picit módosítottunk a frankó kőrözött receptjén, kikerült belőle a paprika és a vöröshagyma, de jött bele helyette az isteni metélőhagyma.

Hozzávalók

50dkg túró
1 kis pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
metélőhagyma

A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a tejfölt, zúzzuk hozzá a fokhagymát, vágjuk apróra a metélőhagymát és sózzuk meg. HA túl száraznak érezzük a krémet, adjunk hozzá még tejfölt.

1_194.jpg

Hagyjuk néhány óráig állni, hogy jól érjenek össze az ízek. Paprikás kolbásszal és pirítóssal isteni.

2_144.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr345589153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vince05 2013.10.21. 22:28:14

Az az igazság, hogy a tejföl+túró kombináció a lelke az egésznek, majdnem mindegy, hogyan ízesíted. Lásd pl. túrós palacsintában az édes töltelék, kontra a sós kőrözöttes vonal.
A fokhagyma még erre is rátesz egy lapáttal az univerzális, szinte mindenki által kedvelt ízével.
Innéttől kezdve a metélőhagyma egy elég marginális (bár kétségkívül szerethető és ízletes) tényező a képletben.
Azt lehet mondani, hogy a túró+tejföl+fokhagyma kombináció bármit sztárkajává alakít mondjuk a kutyagumi és a plutónium kivételével. :)
süti beállítások módosítása