Ezek a gonosz szénhidrátok mindig elcsábítanak. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy jól haladok a diétával, a futással és ennek következményeként a fogyással is. Már mínusz 9 kilónál járok. Mivel tudatosan étkezem, ezért időközönként megengedek magamnak némi kilengést. És ez inkább az általam készített sütikben vagy tésztás főételekben nyilvánul meg, ugyanis a szervezetem egyre kevésbé bírja a pékségben kapható tartósítószerekkel teletömött finomságokat. Elsősorban paradicsomos / tejszínes alapú tésztákat szoktam csinálni, de most egy sztenderd bolognait dobtam fel egy picit. Szerintem igazán jól sikerült és bőven tudok repetázni belőle, hiszen kevés spagettit lehetetlenség főzni :)
Hozzávalók (3-4fő részére)
1 közepes vöröshagyma
1 pritamin paprika
1 kis konzerv paradicsompüré
1 paradicsom konzerv
4 gerezd fokhagyma
30-40dkg marhahús
bruschetta fűszerkeverék
víz
só, bors
5dkg szalámi
25-30dkg spagetti
bazsalikom
parmezán
Forrósítsuk fel a serpenyőt, öntsünk bele olivaolajat – nem kell sajnálnunk :) - és pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát. Vágjuk kis kockákra a pritamint is, és pirítsuk meg a hagymával. Zúzzuk rá a fokhagymát, vigyázzunk ne égjen meg! Adjuk hozzá a húst is, és pirítsuk halvány barnára. Sózzuk meg.
Ezután kanalazzunk bele 2-3 evőkanál paradicsompürét, a darabolt konzerv paradicsomot és végül bruschetta fűszerkeveréket, ami tartalmaz egy kis oregánót, bazsalikomot, paprikát, paradicsomot, fokhagymapelyhet és tengeri sót. Ha úgy látjuk, hogy nem elég „leves”, öntsük fel egy kis vízzel is.
Forraljuk alaposan össze és ha igényel még egy kis fokhagymát, sót, borsot, ne sajnáljuk belőle.
Főzzük ki a tésztát, al dente-re, ami nem más mint a nem tűlfőzött, a zacskóra írt előírásoknak megfelelően készült el :)
A kifőtt tésztát keverjük össze a szósszal, és ha frissen tálaljuk, szórjuk meg alaposan parmezánnal és tépkedjünk rá friss bazsalikomot.