Fincsa-nindzsa

Bolognai kicsit másképp

2014. november 04. - fincsanindzsa

Ezek a gonosz szénhidrátok mindig elcsábítanak. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy jól haladok a diétával, a futással és ennek következményeként a fogyással is. Már mínusz 9 kilónál járok. Mivel tudatosan étkezem, ezért időközönként megengedek magamnak némi kilengést. És ez inkább az általam készített sütikben vagy tésztás főételekben nyilvánul meg, ugyanis a szervezetem egyre kevésbé bírja a pékségben kapható tartósítószerekkel teletömött finomságokat. Elsősorban paradicsomos / tejszínes alapú tésztákat szoktam csinálni, de most egy sztenderd bolognait dobtam fel egy picit. Szerintem igazán jól sikerült és bőven tudok repetázni belőle, hiszen kevés spagettit lehetetlenség főzni :)

Hozzávalók (3-4fő részére)

1 közepes vöröshagyma
1 pritamin paprika
1 kis konzerv paradicsompüré
1 paradicsom konzerv
4 gerezd fokhagyma
30-40dkg marhahús
bruschetta fűszerkeverék
víz
só, bors
5dkg szalámi
25-30dkg spagetti
bazsalikom
parmezán

6_43.jpg

Forrósítsuk fel a serpenyőt, öntsünk bele olivaolajat – nem kell sajnálnunk :) - és pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát. Vágjuk kis kockákra a pritamint is, és pirítsuk meg a hagymával. Zúzzuk rá a fokhagymát, vigyázzunk ne égjen meg! Adjuk hozzá a húst is, és pirítsuk halvány barnára. Sózzuk meg.

1_257.jpg

 

2_203.jpg

4_116.jpg

Ezután kanalazzunk bele 2-3 evőkanál paradicsompürét, a darabolt konzerv paradicsomot és végül bruschetta fűszerkeveréket, ami tartalmaz egy kis oregánót, bazsalikomot, paprikát, paradicsomot, fokhagymapelyhet és tengeri sót. Ha úgy látjuk, hogy nem elég „leves”, öntsük fel egy kis vízzel is.

3_151.jpg

 

Forraljuk alaposan össze és ha igényel még egy kis fokhagymát, sót, borsot, ne sajnáljuk belőle.

Főzzük ki a tésztát, al dente-re, ami nem más mint a nem tűlfőzött, a zacskóra írt előírásoknak megfelelően készült el :)

A kifőtt tésztát keverjük össze a szósszal, és ha frissen tálaljuk, szórjuk meg alaposan parmezánnal és tépkedjünk rá friss bazsalikomot.




A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr466828941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kpetya 2014.11.04. 14:55:37

ez nem bolognai. biztos nagyon finom, de nem bolognai. hívd milánóinak. :)

fincsanindzsa 2014.11.04. 17:43:49

@kpetya: juj hat igen, az eredeti bolognaiban nincs szalami de van repa. Mivel az en blogom ezert en tovabbra is maradnek a bolognainal, mert milanoi csak a magyarok koztudataban letezik :)

Rézfánfütyülő fűzangyal 2014.11.04. 18:41:00

A bolognai attól bolognai, hogy van benne többféle zöldség! Minimum sárgarépa de jobb, ha zeller is.
Ez a magyar "bolonyai", mert nálunk sokan - még éttermekben is - azt hiszik, hogy a bolognai paradicsomos darált hús. :(

fincsanindzsa 2014.11.04. 18:49:10

@Rézfánfütyülő fűzangyal: sot a zeller melle meg feherbor is dukal bele :)
süti beállítások módosítása