Fincsa-nindzsa

Focaccia

2016. február 12. - fincsanindzsa

A focacciával már évek óta szemezgettem, de nem voltam benne biztos, hogy nem egy két ujjnyi vastag tésztát fogok eredményül kapni. Addig szórakoztam a recepttel, amíg a kívánt szépségű tészta lett belőle. Méghozzá mindenféle finomsággal megspékelve. Emellé csináltam egy isteni tojás, amit baconbe göngyöltem és úgy sütöttem meg. Ezt a receptet is megtaláljátok hamarosan. Ez kellően laktató önmagában is, de valami mellé csipegetve is.

Hozzávalók

30dkg liszt
1tk. só
fél kocka élesztő
2,2dl langyos víz
csipetnyi cukor
4ek. olivaolaj
rozmaring
aszalt paradicsom
olivabogyó

4_36.JPG

Keverjük először össze a lisztet és a sót, közben a langyos vízben futtassuk fel az élesztőt egy csipetnyi cukorral együtt. Ha az élesztő is felfutott, az olivaolaj felét kanalazzuk a lisztes keverékhez, majd dolgozzuk alaposan össze a tésztát. Hagyjuk egy órát kelni. A tészta elég ragacsos állagú lesz, ne aggódjunk miatta. 

Hajtsuk félbe a tésztát, adjunk hozzá még egy kanál olivaolajat és pihentessük egy újabb fél órán keresztül. Ezt a mozdulatsort ismételjük meg még egyszer.

1_98.JPG

 

2_75.JPG

A sütőt melegítsük elő 240 fokra, közben a sütőpapírral bélelt sütőlapra óvatosan nyújtsuk ki a tésztát a tenyerünkkel. Hagyjuk egy picit pihenni, mert még így is dagadni fog. Pihentetés után az ujjainkkal egy picit nyomkodjuk meg, szórjuk meg ízlésünk szerint friss fűszernövényekkel, aszalványokkal vagy olivabogyóval. Picit nymkodjuk bele a tésztába a feltétet, nehogy lepotyogjon. Egy csepp sót is szórhatunk még rá. 

A tészta tetejét olivaolajjal kenjük át, majd 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. 

5_23.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr468369218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása