Fincsa-nindzsa

Sertésszűz bacon-ös ceruzababbal és grillezett zöldségekkel

2013. október 04. - fincsanindzsa

A férjem kedvenc randikajája, amivel mindig levesz a lábamról, a baconbe göngyölt sertésszűzérme. A következő fogásban mindkettő szerepel, azonban egy egészen más párosításban. A sertésszűzérme natúran és szeletelve jelenik meg, míg a bacon, mint „csomagolóanyag”, a ceruzabab bundájaként. Ehhez pedig nem mást tálalunk, mint grillezett zöldséget.

Hozzávalók

60dkg sertésszűz
2ek. olaj
só, bors
24 szál ceruzabab
8 szelet baconszalonna
fél cukkini
fél kaliforniai paprika
4 fej gomba
1 kis fej lilahagyma
petrezselyem
rozmaring, kakukkfű
1 fej fokhagyma

A sertésszüzet hártyázzuk le, ha szükséges. A deszkára szórjunk sót és borsot, majd hempergessük meg benne a húst. Az olajat forrósítsuk fel, majd a sertésszüzet nagy lángon pirítsuk meg. Kb. 2-2 percig süssük egy-egy oldalát, - negyedenként süssük meg - de ne mozgassuk és forgassuk közben, mert azt nem szabad, így lesz szép kérges a hús.

1_186.jpg

3_92.jpg

Egy tepsiben készítsünk zöldfűszernövény ágyat rozmaringból és kakukkfűből, valamint kb. fokhagymagerezdekből, amit héjastul helyezünk bele. Előmelegített, 170 fokos, légkeveréses fokozatra állítsuk a sütőt.. Egy pici olajat öntsünk rá és süssük elő, majd a húst tegyük rá és 180 fokon 12 perc alatt süssük készre.

8_6.jpg

Közben 3-3 ceruzababot – amit nagy körüljárással lehet egy-egy piacon beszerezni, mirelitet én pl. nem is találtam. – baconszalonnába tekerjük, majd helyezzük a szűzérme mellé a tűzre és kapassuk meg, amíg jól megpirul a baconszalonna. Figyeljünk arra, hogy a baconszalonnát úgy rakjuk le, hogy a záródás lefelé nézzen.

2_136.jpg

A cukkinit, a paprikát vágjuk ujjnyi vastagságú csíkokra, a petrezselymet aprítsuk fel, a gombáról húzzuk le a bőrét és vágjuk négyfelé. A hagymát is pucoljuk meg, és azt is négybe vágjuk. Sózzuk meg, szórjunk rá rozmaringot vagy tárkonyt és egy csepp olajon grillezzük meg. A legtutibb, ha egy nagy serpenyőben tudjuk dobálni és kb 2 perc alatt készre grillezzük.

4_69.jpg

Tálaláskor a ceruzababot vágjuk ketté, a húst ferdén vágjuk fel és a salátaágyon tálaljuk.

5_30.jpg

Fogyasszunk hozzá egy pohár Merlot a Heimann Pincészet boraiból.

6_24.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr775539872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zakk (törölt) 2013.10.04. 18:41:21

Tegnap kulturáltan kritizáltam egy blogot,mert valami ritka gusztustalan fotót készített a főztjéről, egy lábasban vagy serpenyőben, homályosan,..na egy szó mint száz rettenetesen nézett ki..karbonara recept volt, vissza is szolt persze az elkövető.. Ma szívesen írnék neki hogy látogasson ide.. mert így kell ezt csinálni :) Készítés 10. Tálalás 10 pont.
Fizetnék érte.Köszönöm.

Zakk (törölt) 2013.10.04. 18:45:36

Jah..valami azért kimaradt.. A mártás. de a dicséret így is jár. :)

fincsanindzsa 2013.10.04. 20:20:01

@Zakk: Nagyon köszönöm. A kedvedért holnap egy mártásos étel következik. Ehhez már sok lett volna, de a holnapihoz...elengedhetetlen. :)
süti beállítások módosítása