Kicsit féltem a diétától, azonban sokkal jobb, mint amire számítottam. Kicsattanok az erőtől, bár ez lehet, hogy a futás miatt van. Azonban nem akartam, hogy azt érezzük, hogy ez egy kín, ezért valamilyen édeset is bele kell csempézni feltétlenül a mindennapjainkba, a tejberizsen túl :)
A természetgyógyász a házi készítésű müzliszeletet javasolta. Érdekes, mert nem vagyok, vagyis voltam odáig annyira a müzliért, azonban ez most felcsigázott teljesen. Vettem a piacon egy csomó magot, részben összedaraboltam és egy üvegbe raktam, hogy bármikor lehessen csipegetni, ha csak úgy nassolnánk valamit, a másik felét meg a müzlihez használtam fel. Mivel a csokikat kisöpörtük otthonról (közel 4kilót!), és a szomszéd raktárjába távolítottuk el, nehogy kísértésbe essünk a finomabbnál finomabb csokik láttán, ezért az egyik veszélyforrást kiküszöböltük.
A müzlit összerakni nagyon egyszerű, talán a magok felaprítása tart hosszabb ideig. Az első felvonásba kicsit szolidabban pakoltam a magokat: 10dkg vörösáfonya, 5dkg mandula, 5 dkg mogyoró, 5dkg szotyi és 5 dkg mazsola került.
Aztán annyira finomra sikeredett, hogy ezt egy picit felturbóztam: került bele még több áfonya, aszalt sárgabarack és ananász, valamint egy kevés étcsoki is. Igencsak ütős darab lett.
Hozzávalók
5dkg rizspehely
5dkg zabpehely
10dkg reszelt alma
3-4 ek. méz
1 tk. olivaolaj vagy kókuszzsír
3 tojás
Magokból ízlés szerint 5-10 dkg: mandula, mogyoró, napraforgómag, étcsoki, aszalt gyümölcsök, mazsola, kinek mi a kedvence
Mérjük ki a pelyheket, hámozzunk meg egy almát és reszeljünk annyit belőle, amennyi pelyhet kimértünk. Törjük fel a tojásokat, kanalazzuk hozzá a zsiradékot és a mézet.
A magokat kicsiny darabokra vágjuk fel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. (Vigyázzunk, nehogy megvágjuk a kezünket!) Ha túl lazának érezzük, még egy kis mézet tegyünk hozzá.
A sütőt állítsuk légkeveréses üzemmódra, és 140 fokra melegítsük fel.
Ha az alapanyagokat összekevertük, egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kb. 1 centi vastagságúra egyengessünk el a masszát, és egy műanyag lapáttal „vágjuk” kisebb szeletekre, hogy ha megsül, könnyebben vágjuk fel.
40 perc alatt süssük készre.
ui: a csokoládés sokkal jobban sikerült, és teljesen megbolondítja az apró csokifalatka elrejtve benne.