Tegnap, a magyar-portugál meccs idejére száműzve lettem, mert Úrfi szűzérmét kívánt. Azt hiszem nem vele kellene boltba járnom, mert olyan mint a gyerekek. Legyen ez, meg az, meg vásárfia, meg kóla, meg tökmag...persze, meg toronyóra lánccal. Szóval jófej voltam, és gyorsan sütöttem neki egy adagot, amit édesburgonyával evett meg. Petrezselymes burgival szerintem még finomabb, én erre esküszöm.
Hozzávalók
80dkg sertésszűz
20dkg szeletelt bacon
3-4 szál friss rozmaring
só
bors
A szűzérméket kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (amilyen vastagságú a kiterített baconszalonna csík). Annyi szelet bacont használjunk fel, ahány sertésszűzérménk van. A rozmaringágat megmossuk és lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük.
A kiterített baconszalonnára, srégen elhelyezünk 5-6 rozmaringlevelet ezután a hússzeleteket a baconszalonna végére helyezzük és feltekerjük.
3-4 tekercset egymás mellé helyezünk, majd grillnyársra húzzuk. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Grillserpenyőn erős középlángon – villanytűzhelyen 8-as fokozaton – mindkét oldalát kérgesre sütjük, majd visszavesszük a hőfokot és készre sütjük.