Mivel az indiain kívül szinte mindent szeretek, ezért egy újabb finomság ötlete pattant ki a fejemből. Egy igazán nehéz étek került ma az asztalra, a meleg ellenére, ugyanis ez volt az első recept, ami ma a kezem ügyébe került. Méghozzá egy brazil specialitás, a Feijoada, más néven a Brazil fekete babragu. Kicsit hasonlít a sóletre, ízre és állagra is, legalábbis mire kihűlt. Azonban nem sikerült tökéletesre kiviteleznem, ugyanis nem kaptam feketebabot, így csak vöröset tudtam felhasználni, Hála istennek ez az összhatáson nem rontott. Azonban ha a salátához és a könnyű ételekhez szoktatok, akkor ez nem a Ti választásotok lesz.
Hozzávalók
20dkg oldalas
20dkg kolbász
néhány szelet baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-1 doboz konzerv fekete- és vörösbab
2-3 babérlevél
só, bors
víz
kevés olaj
A vöröshagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, majd olajon pirítsuk meg egy mély lábosban.
A kolbászt vágjuk kb. 2 centis szeletekre, a baconszalonnával együtt. Az oldalast, a kolbászt és a szalonnát is pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a babérlevelet, majd a babkonzerv levét öntsük le, a babot pedig öntsük a serpenyőbe. Sózzuk-borsozzuk, majd kb. 2-3 deci víiet adjunk hozzá és főzzük 1,5-2 órán keresztül. Néha keverjünk bele, nehogy leégjen. Ha szükséges, egy kevés vízzel öntsük még fel. Egészen addig főzzük, amíg a bab krémes állagúvá válik, a hús pedig leválik a csontról.
Végezetül szedjük ki a babérlevelet és rizzsel tálaljuk. Nagyon finom, ízletes, azonban irtó nehéz étel, ezért vacsoraként mellőzzük.