Fincsa-nindzsa

Feijoada - Brazil feketebab-ragu

2016. augusztus 16. - fincsanindzsa

Mivel az indiain kívül szinte mindent szeretek, ezért egy újabb finomság ötlete pattant ki a fejemből. Egy igazán nehéz étek került ma az asztalra, a meleg ellenére, ugyanis ez volt az első recept, ami ma a kezem ügyébe került. Méghozzá egy brazil specialitás, a Feijoada, más néven a Brazil fekete babragu. Kicsit hasonlít a sóletre, ízre és állagra is, legalábbis mire kihűlt. Azonban nem sikerült tökéletesre kiviteleznem, ugyanis nem kaptam feketebabot, így csak vöröset tudtam felhasználni, Hála istennek ez az összhatáson nem rontott. Azonban ha a salátához és a könnyű ételekhez szoktatok, akkor ez nem a Ti választásotok lesz.

Hozzávalók

20dkg oldalas
20dkg kolbász
néhány szelet baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-1 doboz konzerv fekete- és vörösbab
2-3 babérlevél
só, bors
víz
kevés olaj

A vöröshagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, majd olajon pirítsuk meg egy mély lábosban.

2_108.jpg

A kolbászt vágjuk kb. 2 centis szeletekre, a baconszalonnával együtt. Az oldalast, a kolbászt és a szalonnát is pirítsuk meg.

3_68.jpg

 

Adjuk hozzá a babérlevelet, majd a babkonzerv levét öntsük le, a babot pedig öntsük a serpenyőbe. Sózzuk-borsozzuk, majd kb. 2-3 deci víiet adjunk hozzá és főzzük 1,5-2 órán keresztül. Néha keverjünk bele, nehogy leégjen. Ha szükséges, egy kevés vízzel öntsük még fel. Egészen addig főzzük, amíg a bab krémes állagúvá válik, a hús pedig leválik a csontról.

4_51.jpg

Végezetül szedjük ki a babérlevelet és rizzsel tálaljuk. Nagyon finom, ízletes, azonban irtó nehéz étel, ezért vacsoraként mellőzzük.

1_153.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr115465228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.08.18. 21:45:03

Ezt megfőzöm, imádom a hagymás babot.

KangaT 2014.07.13. 10:56:08

Nagy kanál maniókaliszt jár a tetejére, meg még külön hagymás marhasült. És Brazíliában ez csak olyan kis laza előétel a komolyabb húsok érkezése előtt...

2014.07.13. 11:59:52

Feketebab-ragu, nem fekete babragu.

TheDrunkenMaster 2016.08.17. 16:16:37

Ezt meg fogom csinálni jövő héten bográcsban, csak oldalas helyett csontos karajjal.

fincsanindzsa 2016.08.17. 17:23:47

@TheDrunkenMaster: ha tudsz, akkor fekete babot vegyél hozzá! jó főzőcskézést!
süti beállítások módosítása