Fincsa-nindzsa

Bejgli élesztő- és cukormentesen

2021. december 03. - fincsanindzsa

Mit is mondjak, ez a bejgli nem lett egy sikersztori. Hozzá vagyok szokva, hogy megsütök valamit, az azonnal jól sikerül és finom lesz és még szép is, viszont a glutén- és cukormentes világban valahogy nem ez a forgatókönyv.  Szabálykövetőként azt gondoltam, hogy ha negyedannyi van az édesítőre…

Tovább

Pizza sütőporral kelesztve és NO-MATO szósszal

Van egy bazi nagy nehézség ebben a hisztamin diétában. Néha annyira szívesen tömném tele a fejem minden szarsággal, amit megkívánok, de két dolog fog vissza. Az egyik, hogy több, mint 4 hónapja nem zabáltam tele magam, amivel csak akartam, a másik indok, hogy most az lenne a kisebbik gond, hogy…

Tovább

Sütőtökkrémleves többmagvas krékerrel

Nos, mire eljutottam oda, hogy a receptet megírjam, addigra már égett a nyakam, a karom, de egy hős voltam és ellenálltam a véget nem érő vakarózásnak, ami a hisztamin-érzékenység egyik jellegzetes tünete. Pedig kínosan figyeltem arra, hogy ne kerüljön olyan összetevő a krékerbe, ami nem 0-ás vagy…

Tovább

Majdnem mindenmentes kuglóf, a mamám eredeti receptje alapján

Hónapokkal ezelőtt elkértem anyukámtól a nagymamám bomba kuglóf receptjét, azonban akkor még kis naiv, nem tudtam, hogy ezt a receptet is át kell alakítanom, hogy nyugodt szívvel ehessek belőle. Természetesen az eredeti élesztős-fehérlisztes recept az igazán zsíratomvillanás, de erre a kuglófra sem…

Tovább

Tom Yum leves

Rájöttem, hogy a nyári hétköznapokat levessel is tökéletesen át lehet vészelni. Főleg az ilyen csodákkal, mint a régi nagy kedvencem, a Tom Yum.  Tök alkatrészes leves, és némi előkészületet is igényel, azonban ezt a rák-fanatikusoknak, a távol-keleti és pikáns ízek kedvelőinek ajánlom…

Tovább

Gazpacho, a nyári mentőöv

 A nyár nagy slágere nálam a gazpacho. Az elmúlt hetekben nem igazán akaródzott bekapcsolni a tűzhelyet, így szinte csak hideg ételeken éltem. Ez a leves vált az igazi kedvencemmé, a sokatok biztosan ismert Gazpacho.  Amire mindenképp szükségetek lesz: az egy turmixgép, amiben mindent bedobáltok és…

Tovább

Manouche

Szerintem a belváros szívében található libanoni ihletésű Manouché-ról írtam már. Lehetetlenség elmenni mellette. A tegnapom úgy alakítottam, hogy lelkifurka nélkül egy picit többet ehessek, mint szoktam. Egy fél adag levest ettem ebédre, hogy biztosítsam a helyet a pocakomban. Eredetileg két…

Tovább

Sárgabaracklekvár és szörpi (+ a galette)

Egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne főzzek még egy adag lekvárt. Ugyanis a múlt héten, bár finom lett, mégiscsak dzsemnek nevezném, nem lekvárnak. Aki a bolti lekvárhoz van szokva, annak tök jó, de nekem nem ez az igazi. Nem tudom, anyukám hogy csinálja, de le merem fogadni, hogy nem tesz bele…

Tovább
süti beállítások módosítása