Fincsa-nindzsa

Quiche 1. - Tonhalas-lilahagymás quiche

2013. május 05. - fincsanindzsa

Íme a másik kedvenc quiche-em receptje: az alaptésztája ugyanaz, mint a póréhagymásé, és mint bármely quiche-é, de a biztonság kedvéért itt is leírom.

Hozzávalók

Az alaptésztához (29cm átmérőjű piteformához)

25dkg liszt
10dkg teavaj
1 tojás
3 evőkanál hidegvíz
1 evőkanál tejföl
csipet só

Töltelékhez

140g-os paradicsompüré vagy 2dl házi paradicsomlé
2-3 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
babérlevél
oregánó
bazsalikom

bors
2 tonhalkonzerv
füstölt- és trappista sajt

A lisztet összemorzsoljuk a hideg feldarabolt vajjal, majd gyúrjuk össze a tojással, adjuk hozzá a vizet és a tejfölt, majd egy csipetnyi sót. Gyúrjuk homogén állagúra hideg kézzel, tekerjük be folpackba, majd tegyük egy órára a hűtőbe.

3_8.jpg

Közben készítsük el a tölteléket. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegre pirítjuk, zúzzuk össze a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsompürét vagy levet. Ha a paradicsompörét használjuk, akkor másfél deci vízzel öntsük fel. Ha nagyon savanyú lenne, akkor egy csepp vízzel öntsük fel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a fűszereket, és összeforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat és a karikára szelt lilahagymát.

Ha a tészta kellően megdermedt, szedjük ki a hűtőből, és az ujjunkkal dolgozzuk el vékonyra a pitesütőformában. A pereme ugyanolyan vékony legyen, mint az alja, és a széleknél figyeljünk arra, hogy tapasszuk rendesen a falra.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 percig süssük elő. Hogy ne púposodjon fel, béleljük ki sütőpapírral, és tegyünk bele babot, lencsét vagy bármit, amit kismilliószor fel tudunk még sütéshez használni.

7.jpg

Ezután a tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, majd reszeljünk rá ízlés szerint sajtot, és süssük aranybarnára, a továbbiakban is 180 fokon.

 6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr654611245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása