Lustaság fél egészség: Ezért kivételesen nem leírom az adott receptet, hanem megosztom egy korábbiakban publikált posztomat, ami tulajdonképpen a Pasta Fresca, hétköznapi nevén szólítva, a friss házitészta. Ám, most nem kell kinyújtani a géppel, hanem sodornunk kell sok-sok kígyót a tésztából. Ám ha nincs kedvetek bajlódni a házi tésztával, akkor használjatok jó minőségű száraz tésztát.
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/admin/post/edit/4633817
Egy pikáns kis fűszerezést ajánlok most hozzá, aki szereti a csípőset:
Hozzávalók
6ek. olivaolaj
20dkg fehérkenyér belseje, tépkedve
2 gerezd fokhagyma
őrült chilli
só, bors ízlés szerint
petrezselyem
Kockázzuk fel a kenyér belsejét, a fokhagymát zúzzuk össze, a chillit és a petrezselymet aprítsuk fel. Az olivaolajon futtassuk meg a fokhagymát és a chillit, adjuk hozzá a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a kenyeret adjuk hozzá pirítsuk aranybarnára. Ha ezzel elkészültünk, akkor keverjük össze a kifőtt tésztával és reszelhetünk rá parmezán sajtot.
Díjnyertes, főleg, ha szeretjük a chillit. És a szénhidrátot :)