Fincsa-nindzsa

Rántottával töltött gombafejek

2013. szeptember 14. - fincsanindzsa

Ez a múlt hétvégi sütés-főzésből kieső egyik kb. 10 perc alatt összeállítható könnyű ebéd. Elég fura párosításnak tűnik, azonban nagyon finom falatkák. Sőt egy baráti összejövetelre is bátran ajánlom.

Hozzávalók  

10 közepes fej gomba
4 szelet baconszalonna
hüvelykujjnyi póréhagyma
2 tojás
parmezán
só, bors

A gombafejeket pucoljuk meg, a törzsét szedjük ki, de ne dobjuk el, majd sózzuk meg egy picit a fejeket. A baconszalonnát és a felkarikázott póréhagymát egy kevés olajon pirítsunk le, dobjuk hozzá a felkockázott gombatörzseket, majd mintha tojásrántottát sütnénk, két tojást verjünk fel és keverjük hozzá. Alaposan sózzuk meg. Ha szeretjük a borsot, az is mehet bele. Ízfokozásként parmezánt is keverhetünk bele.

1_175.jpg

2_124.jpg

3_83.jpg

A gombafejeket töltsük meg a rántottával és reszeljünk rá sajtot. Hogy ne legyen olyan száraz, akár mehet a rántotta tetejére egy kevés tejföl is.

175 fokon süssük meg. Kb. 20-25 percre lesz hozzá szükség.

4_61.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr975508096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letras_verdaderas 2013.09.15. 11:52:42

Nagyon rendben van! Gratula! Évek óta turbózom a rántottát bármivel, amivel lehet. Így gombával is, bár a "szedett" gombától és a "hozzáértő" ismerősöktől, rokonoktól jobb óvakodni.
süti beállítások módosítása