Ez a múlt hétvégi sütés-főzésből kieső egyik kb. 10 perc alatt összeállítható könnyű ebéd. Elég fura párosításnak tűnik, azonban nagyon finom falatkák. Sőt egy baráti összejövetelre is bátran ajánlom.
Hozzávalók
10 közepes fej gomba
4 szelet baconszalonna
hüvelykujjnyi póréhagyma
2 tojás
parmezán
só, bors
A gombafejeket pucoljuk meg, a törzsét szedjük ki, de ne dobjuk el, majd sózzuk meg egy picit a fejeket. A baconszalonnát és a felkarikázott póréhagymát egy kevés olajon pirítsunk le, dobjuk hozzá a felkockázott gombatörzseket, majd mintha tojásrántottát sütnénk, két tojást verjünk fel és keverjük hozzá. Alaposan sózzuk meg. Ha szeretjük a borsot, az is mehet bele. Ízfokozásként parmezánt is keverhetünk bele.
A gombafejeket töltsük meg a rántottával és reszeljünk rá sajtot. Hogy ne legyen olyan száraz, akár mehet a rántotta tetejére egy kevés tejföl is.
175 fokon süssük meg. Kb. 20-25 percre lesz hozzá szükség.